Thursday, June 14, 2012

KLIBF 2012





Assalamualaikum :)

Alhamdulillah , tahun ni berjaya jugak menghadirkan diri ke KLIBF.Hutan Kuantan ku redah demi jejak ke PWTC..cewah ! ( p/s : entri basi sebab klibf dah lama menutup tirai :p) 

Alkisah , klibf tahun ni pada tarikh 27 APRIL- 6 MEI .At that time , agak busy dengan assignments ( alert dengan 's' di hujung perkataan assignment itu)  dan case study subject management yang menuntut pengorbanan masa dan tenaga.Weekend pon tak free memandangkan ada kelas management.Kepalang sedih mengenangkan tak dapat hadir ke klibf tahun ni.Melepas sponsorship RM200 from my sis :p 

Andai tertulis ada rezeki , pasti ada :) Alhamdulillah , cuti sempena hari buruh membuka peluang.Ahad ( 29/4) , kelas management dari pukul 9 pagi - 6.30 petang.Isnin ( 30/4) kelas biostatistics dari pukul 8 pagi - 11 pagi.Plan asal nak overnight dekat uia gombak tapi 'halangan' kelas membantutkan hasrat.Tapi itu bukan alasan untuk tidak meneruskan hasrat.Dengan semangat yang bersisa , aku dan Nadia ( cik roommate ) nekad untuk balik hari from Kuantan - KL.
Maka nya , 

seawal 7 pagi , 1 MAY - kami bertolak ke terminal bas.Tiket pukul 8 dari kuantan ke KL.Alhamdulillah , everything went smoothly.What most important , dapat jumpa cik adilah safian a.k.a cik DILE jugak ! one of my bestie since high school.UIAM'ian jugak.Pure Architecture to be specific.Gembira tak terkata , lama tak jumpak oi.

Pusing , tawaf , jelajah etc dalam pwtc tu.At last , beli 2 buku je.kui3.Tak macam last year , borong sakan sampai tak cukup tangan.hehe.Then , shopping time ! The Mall and Times Squares je lah yang paling dekat and senang nak pergi untuk mereka yang menaiki LRT & Monorail ni.Hewhew.

Alhamdulillah , selamat sampai bumi Kuantan pukul 11 malam.New experience.Nice journey.Thanks kakak for the sponsorship.Macam annual sponsorship pon ada , rm200 for each KLIBF.Hihi.Thanks Nadia , peneman setia & thanks dila for the sizzling and dating ;p

Hasil dari KLIBF :p - 

 on my way to finish this book :)

TITLE : CELIK MATA & JIWA
PRICE : RM 29.90 / RM 39.90 (Sabah/Sarawak)
PAGE : 96
PUBLISHER : AsSohwah Enterprise 

Done with this book on my 5th day of  holiday.Novelet tarbiah 2 in 1.Latest masterpiece by Ustazah Fatimah Syarha and her husband.Genre : bukan jiwang.Tapi sweet.Superb love.Memang high class.One comment : i hope my future husband read this book too.LOL ;p

TITLE : Cinta High Class & Cintaku Kerana Agamamu
PRICE : RM22.00 / RM 24.00 ( Sabah/Sarawak)
PAGE : 492
PUBLISHER : Galeri Ilmu

aaaaaaaaaaaaaaa..antara kenangan paling best.Bergambaq dengan one of my favourite speaker/writer.Dr.Muhaya.Terubat kecewa tak dapat hadir talk masa beliau datang uia kuantan atas sebab yang tak dapat dielakkan hari tu.hewhew.Masa kat pwtc hari tu , jumpa ramai writer/artist lain jugak.Fetri Yahya , Ustazah Fatimah Syarha , Dr.Farhan Hadi , Rabbani etc.Tapi , segan nak take picture.Hihiii.Plus , keadaan yang terlampau 'sardin' memang mengehadkan pergerakan ><

buah tangan dari TS.Lol.Shopping dengan cik Dila , terkeluar la aura perempuan aku.haha.Cik Dila beli panda , aku beli lady bird.Cik Nadia ? ni haaaaa yang dibelinya ...

'baju' baru untuk encik samsung ace beliau XD

Itu saja cerita KLIBF untuk tahun ini.2012.Ada rezeki , tahun depan datang lagi.Hehe.Biar tercampak di ceruk hutan Kuantan , lautan bangunan pencakar langit Kuala Lumpur tetap ku tawanhttp://matcuoi.comMoral : Hendak seribu daya , tak hendak seribu dalih.Di mana ada kemahuan , di situ ada jalan.Di mana ada jalan , di situ ada kedai burger. ( mood: rindu nak buat esei bahasa melayu.kekeke)

Tata :)




1 comment:

  1. Salam perkenalan. Blog saya masih baru lagi. Harap dapat support blog saya dgn jd follower saya. Saya dah follow blog ni =)


    http://apelak.blogspot.com/2012/06/mari-jadi-jiran-blog-saya.html

    ReplyDelete