Tuesday, February 21, 2012

JELAJAH KUANTAN PARADE

In The Name of Allah Most Gracious Most Merciful

assalamualaikum :)
hari yang berbunga-bunga bahagia sebab kelas Islamic Worldview hari ni CANCEL ! hewhew..Ni cerita pasal semalam.Lepas habis kelas Biostatistics , decide nak  outing ke Kuantan Parade..Main intention nak beli tudung sebab hari tu cik Nani kata sana banyak tudung kain jenis tudung Akel tu..harga pon murah.Maka , 12.30 bertolak la pi sana dengan cik Aimy.

Jalan2 survey je dulu..Sebelum shopping kena cari atm la kan ;p Singgah satu kedai beg ni sebab cik Aimy nak beli backpack..Sembang2 dengan uncle chinese si tauke tu.Tanya kat mana atm , atm apa yang ada bla bla bla..

Atm kat GF..ada Maybank , CIMB , RHB dengan Bank Rakyat if not mistaken..Rasa macam parade ni better than ECM kot sebab ada The Store , CIMB , Maybank..haha..Lots of kedai baju yang jual baju muslimah ..Kedai tudung pon banyak..Senang sangat2 la nak cari tudung bidang 50 / 60..tudung biasa , shawl segala bagai tu pon bersepah-sepah..Siapkan duit je banyak2..Dah tu , harga memang affordable tahap-haih-susah-nak-kawal-nafsu..HAHA..

Then merayap cari surau..tanya kakak kat kaunter jual asam..hihi..Surau kat parade ni sumpah scary..dok kat tingkat atas..Kat tempat parking.Tapi parking tu kosong je..So gloomy and mysterious gitew :p

Masa jalan nak ke surau tu , terbayang-bayang adegan dalam filem yang seram2 tu..haih..pengaruh filem terhadap kanak-kanak   penonton betol.


Keadaan dalam surau kat parade ni..Biasa2 je.Tak grand macam shopping mall lain.Takpa la , yang penting ada jugak surau kan .Setakat surau je cantik , takdak orang solat buat apa ye dak ? hee..cik Aimy buat lawak sebab just bawak kain..Telekung tak bawak..Last2 kena jugak guna telekung wakaf ;p Moral of story : check dulu sebelum masuk dalam beg. 

sambung shopping etc sampai pukul 5..lepak dekat food court.Tak makan pon , tumpang kerusi nak minum cool blog je..Ahaks.

On the way balik uia , hujan lebat..agak jammed.

Macam biasa , banyak jugak duit habis..RM140 ++..kui3..semua keperluan ( kot ) ..tu pon dah buat list  before keluar..Itu maksudnya barang2 zaman sekarang semua mahal :p ( ada jugak satu dua barang yang takdak dalam list tapi TERbeli..TER maksudnya tak sengaja kan ? heew 

In conclusion , parade agak best untuk dikunjungi sebab ada banyak choices..Even tak banyak kedai2 yang branded macam kat ECM , tapi senang nak cari baju2 muslimah , beg , kasut , tudung bidang besar etc..As usual , no POPULAR / MPH ..haih..ada satu bookstores je kalau tak silap..Namanya pustaka apa entah..Okay la..Not bad ;)

 beli tshirt ni..Sebijik macam cik Aimy punya..Konon2 boria..Tapi takpa , bilik jauh ;p..and I just dont believe i bought this PINK shirt because i'm not pink lover..miahaha..  # konon feminine 

 jumpak kedai ni time merayau2 tu..Serious boleh hilang kawalan..Too many choices..blouse , dress , tudung kecik , tudung besar , tudung belit2 , tudung segera , jubah etc..Harga pon murah..Average blouse / tshirt muslimah dalam rm29 je..Jubah denim kat sini RM100 je..Selalu nya komfem 100 ++ la..Hantar mesej dekat cik kakak nak tanya pasal jubah..( kalau kakak nak , boleh mintak sponsor skali..trololol :p )..tapi a bit frust sebab cik kakak taknak.Dia dah plan baik punya nak shopping jubah dekat Sarikei.Kat sana lagi murah katanya..Erm , kena tunggu lama sikit la.Dia dah janji nak belikan jugak untuk adik terchenta dia ni..Muahaha :D..kat parade ni pon ada butik Najaa ke Najah entah yang buat bisness online tu..Blouse dia , mak aiii..cantik sangat >.< harga pon cantik..semua rm60++..kui3.


 the tudung part 

Hmm , tu je la serba sikit ke' jakun ' an first time shopping dekat kuantan parade..haha :)..just sharing kot2 ada orang nak datang kuantan nanti kan..macam tourist guide pulak.. Okay , sayonara .

----------------------------------------------

p/s :my mandarin class will start on this wednesday..yippie ! ^^

4 comments:

  1. Replies
    1. shopping tingkap je ni shahnon oii..haha :p

      Delete
  2. tringat zman stdi di mtrik pahang..kuantan prade mmg mnjadi sasaran shoping..ngeh2

    ReplyDelete
  3. hi!take care glad to see you can you help my business I selling stationary and do internet business my business open from tuesday to sunday but close by monday if you like to help my income that maybe can help you i’m like talking to you I’m sorry I’m just tell you what I can,this is just my opinion as advice women can comes with idea or business or job they doing,they can become business consultant or business development or for example try to sell something from there they get a job and learning business together with man they can discuss about idea, you talk to someone with smile and polite and give forgiveness if nesesary in order of doing business or job they get involve, if you want to get with some one or if women want to go with man order or offer help and support him or her and at the same time refer or asking your parent and religion department in order to get a permission do you agree? can I love you or be with you if you like or
    interesting to join just call 04-8664850 email:isma41177@yahoo.com ,http://isma41177enterprise.blogspot.com/ my business address:no 36 bazar pasar awam jalan tun sardon 11000 balik pulau penang malaysia regardsalamuslimukminsyallahuakbar if Allah help

    ReplyDelete