Sunday, January 23, 2011

ARE YOU -VE or +VE ?

In The Name of Allah The Most Gracious The Most Merciful

assalamualaikum :)

malam ni dinner with tomyam from UmarAlKhattab 's Cafe a.k.a UKC.terbaek dari ladang ah..kaw gila2..tapi entry kali ni bukan la story pasal tomyam ke apa.pasal mamat bangla kat UKC tu lagi2 la bukan.hahaha.* tersedak bangla tu.kih3 http://matcuoi.com

hmmm..sebenarnya nak test korang pasal something..nak taw scroll lagi.lagi.lagi dan lagi.eheh.* bajet gempak habes la.haha.



haaa..nampak tak gambar kat atas ni ??? * if tak nampak,anak luar nikah..haha.kidding lol...

lepas dah tengok gambar ni , apa yang ada dalam fikiran korang ?

kalau jawapan pertama  korang ''separuh gelas tu dipenuhi air'' maka anda sebenarnya seorang yang POSITIF.

tetapi.....

kalau jawapan korang ''separuh gelas ni adalah kosong'' , maka anda sebenarnya seorang yang NEGATIF.

kepada mereka2 yang jawapannya Negatif : latihlah diri anda bermula dari sekarang untuk melihat sesuatu yang negatif sebagai positif.sebagai permulaan , cuba lihat setiap perkara positif yang ada pada kawan , keluarga dan masyarakat walaupun pada hakikatnya mereka mempunyai 1001 kekurangan.

selamat mencuba dan renung2kan !

sumber:SOLUSI Edisi 27


---------------------------------------

P/S: jawapan aku takdak dalam skema jawapan.sebab aku jawab ''air kosong je dalam gelas ni'' hua3.so aku pon taktau aku ni +ve ke -ve.http://matcuoi.comhehehe.maybe neutral la kot.wahaha.



http://matcuoi.comadios and wassalam

6 comments:

  1. hehe :)
    nice entry.
    always think positive.

    i followed u !

    ReplyDelete
  2. arigato ^^
    yup..always be positive =)
    thanks sudi follow blog picisan ni =.=''

    ReplyDelete