Tuesday, April 12, 2011

MINGGU ORIENTASI UBM : MARI BERKENALAN

In The Name Of Allah The Most Gracious The  Most Merciful

Assalamualaikum  :)

Bagi memenuhi syarat2 kemasukkan aku ke Universiti Blogger Malaysia [ UBM ] , maka aku perlu menghadirkan diri  ke Minggu Orientasi.Almaklumlah , student baru la katakan.Manakan bisa lari dari orientasi..tapi yang ni takpa , sebab lain dari yang lain.Hanya hadir di alam maya.he-he.Serius , aku bangga dapat masuk UBM ni.bukan semua orang dapat taw.hihi.walaupon aku dah masuk UBM , UIA tetap no. 1..kih3 =P

Atas alasan untuk mengalu-alukan kehadiran kami warga siswazah yang baru kat UBM ni , pihak pengurusan pon adakan la MO ni..sebagai pelajar baru yang skema berdisiplin , aku pon tanpa ragu2 join !

Syarat 1 : Letakkan lencana UBM - DONE !


Syarat 2 : Butir2 Peribadi

Nama diberi Anah Samsudin.Nama blog pulak C'est La Vie.Yakni diambil daripada Bahasa Perancis yang bermaksud That's Life.Bersesuaian dengan assignment saya yang selalunya berkisar mengenai kehidupan :)


Syarat 3 : Sejarah Penglibatan dalam Kokurikulum Blogging


Mula terlibat pada Mac 2010 yang mana ketika itu  menjadi pekerja tetap ladang anggur ( read : penganggur kehormat ) sebab tengah tunggu result SPM.Tetapi , mula sedikit tegar dengan dunia blog pada Januari 2011.Sebelum itu , hanya hangat2 taek itik.harap maklum.


Syarat 4 : Pandangan Mengenai Dunia Blogging Dasawarsa Ini

Semakin hari , semakin ramai blogger yang muncul.Mengalahkan cendawan tumbuh selepas hujan.Blogger pulak semestinya ada pelbagai ragam dan jenis2 blog.Makin ramai yang menjadikan blog sebagai saluran untuk berkongsi ilmu ,melempiaskan pandangan tentang sesuatu perkara / isu ,  tempat curahan perasaan , tempat bergosip , dan sebagainya.Dunia blogging mungkin sedikit mulai tercemar bila ada blogger yang hanya mengejar traffic dan keuntungan peribadi semata-mata.Kerana pada pendapat saya , matlamat utama adalah untuk berkongsi sesuatu yang bermanfaat untuk semua.Keuntungan adalah matlamat ke-2.Apa2  pon , itu adalah hak peribadi.saya hormat pendirian masing2 ..peace !  * fuh ! panjang pulak aku membebel =P *




Syarat 5 : Pandangan Mengenai IPTM [ Institut Pengajian Tinggi Maya ] Pertama Ini 


Terharu dan bangga.Terharu kerana IPTM ini memberi peluang kepada sesiapa sahaja untuk menjadi 'siswazah' tanpa sebarang disriminasi.Pangkat , harta dan hal2 dunia lain langsung tidak diambil kira.Sistem pengajian yang sangat2 adil lagi saksama without bias.Kehidupan ' Campus Life' tanpa sebarang lectures yang perlu dihadiri , assignment yang perlu disubmit on time , tutorial dan sebagainya yang boleh memecahkan kepala para penuntut juga sangat2 dihargai dan disokong.Bangga kerana berjaya mendaftarkan diri ke UBM ini :)  * kembang kempis hidung *..




selesai..Itu sahaja bebelan dan pandangan saya mengenai tertubuhnya IBM ini.

adios and wassalam :)


.

12 comments:

  1. huhu..nak mausk gak...yeyeye ada duA U..heheh^^

    ReplyDelete
  2. @ ciktomyam :
    haha..tu la..best.mana ada lagi orang belajar kat 2 buah Uni in the same time..agaga =p

    ReplyDelete
  3. <-- dah like tapi takmau buat entry. haha

    ReplyDelete
  4. @ bro hadiee : la,,tau la dah graduated ...hehe

    ReplyDelete
  5. singgah dari UBM.... jenguk2 blog nizam yer... hehehe... :P

    ReplyDelete
  6. salam singgah student UBM gak..amek kos apa? wakakkaa...

    ReplyDelete
  7. @ nizam : insyaAllah..terima kasih ziarah sini..ho-ho ^^

    ReplyDelete
  8. @ ciktomyam : amek kos Personal Management...agagaga =P ciktomyam ??

    ReplyDelete
  9. melawat rakan-rakan UBM.
    jemput singgah dan follow..:)

    http://riez1004.blogspot.com/2011/04/minggu-orientasi-di-ubm-untuk-ijazah.html

    ReplyDelete
  10. @ riez : terima kaseh atas lawatan..hoho

    ReplyDelete
  11. @ taufiq helios : wah ! kasik mark banyak2 tau..wakaka =P

    ReplyDelete